Over Ons

 Het OFZE-team bestaat uit de volgende teams;
   
 AMTS - Kelientje - Masterchef
En we krijgen hulp van vele vrijwilligers.

Bekijk ons geocaching profiel

Hoe het begon

In 2008 begonnen met een grote groep geocachers bijeengebracht door Masterchef. Hij had de cachers die in Oostelijk Flevoland caches actief aan het leggen waren bijeengeroepen en gevraagd of ze mee wilden helpen in het organiseren van een event. Dat sommigen van hen toen zelf nog nooit een event bezocht hadden werd in de aanloop naar het event snel omgezet, zodat voor ieder alles snel duidelijk werd. Een gezellige dag organiseren voor andere cachers. 

   

Met het aanstekelijke enthousiasme dat in een grote groep gaat werken, was al snel een groot aantal caches op voorhand beschikbaar en toen werd het magische getal van 100+ genoemd. Dat zou voor Nederland een eerste maal zijn dat op een event zo veel nieuwe caches uitkwamen. In goed overleg met Kruimeldief, de toenmalige reviewer in NL, werd het mogelijk gemaakt. Een reactie die nog altijd duidelijk is gebleven tijdens het ophangen van de kaart waarop de nieuwe caches geplot waren, ja dat zijn de oude bestaande caches.. Euh, nee, dat zijn de nieuwe caches.. en een mooie vragende blik op het gezicht achterlatend. 

   

Ondanks de missende ervaring werd het een erg leuke dag dat zeker voor een herhaling vatbaar was. Zo is ook geschied, en in de jaren die volgden zijn een aantal van de oude groep elk om een eigen reden uit de organisatie gestapt, maar vele zien we elk jaar nog met veel plezier terug. Op dit moment bestaat het OFZE team uit: AMTS, Kelientje en Masterchef. 

   

We zijn met het event begonnen op de camping in Dronten, daar hebben we een locatie waar een hapje en een drankje, in een gezellige en ongedwongen sfeer genuttigd kan worden. Wij zijn dan ook blij dat we hier elk jaar gebruik van hebben kunnen maken. Op de camping zitten we lekker warm, daar het tijdstip van het event elk jaar in november gekozen is. Zo hebben we wel regen en sneeuw gehad, die dan de dag weer een extra dimensie geven. De laatste jaren ook aangevuld met de geocachingshop, zodat de bezoekers ook een aanvulling van de geocache tools, of nieuwe idee├źn kunnen opdoen.